Oglinda nu minte
Autor: George Cornici  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de geocornic in 26/06/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

23. Caci, daca asculta cineva Cuvantul, si nu-l implineste cu fapta, seamana cu un om care isi priveste fata fireasca intr-o oglinda,

 

24. si, dupa ce s-a privit, pleaca si uita indata cum era.

 

(Iavov 1:23-24)

 

 

 

Şi în această dimineaţă când m-am sculat primul lucru ce l-am făcut a fost să merg la baie. Acolo m-am văzut în oglindă. Părul îmi era zburlit; probabil în somn m-am răsucit de multe ori. Sincer să fiu acea imagine cu părul ridicat în toate părţile nu prea mi-a plăcut. Mi-a trecut prin minte un gând: ar fi bine să nu am oglindă. Mi-am dat, însă, seama că teoretic e posibil dar nu e practic. Am luat, deci, un piaptăn şi mi-am aranjat părul.

 

Apoi m-am dus cu gândul la pasajul biblic menţionat mai sus, pasaj care e foarte cunoscut.  Aici Cuvântul este asemănat cu o oglindă. Primul lucru pe care îl sesizăm când privim în oglindă e acesta: oglinda nu minte. Dacă sunt posomorât nu voi vedea în oglindă un chip vesel.

 

Haideţi acum să mergem pe ideea că privim în oglindă şi nu ne place cum arătăm: faţa e pătată, părul vâlvoi etc. Ce facem? Ar fi trei situaţii posibile:

 

 

 

1. Ignoranţă. Nu-mi pasă ce văd, nu-mi pasă cum arăt.

 

2. Sparg oglinda. Da, ştiu că e o alternativă ciudată dar teoretic e posibil. De ce credeţi că s-au distrus atâtea biblii în ţările cu regim comunist? Nu le-a plăcut ce au văzut când s-au privit în ea.

 

3. Să mă schimb dacă nu-mi place ce văd.

 

 

 

            Oglinda nu minte. Biblia nu minte. Dacă privim cu seriozitate în ea ne spune exact cum suntem. Ce măsuri luăm cu privire la ce vedem? Sau la ce bun să ai o oglindă şi să nu iei măsuri privitor la ce vezi? A lua măsuri înseamnă a înţelege că pocăinţa e schimbare şi că e proces continuu. Privirea în Biblie trebuie să fie o privire de adâncime. În textul citat la începtul acestei postări Iacov descrie o privire superficială în Cuvînt. E o privire a neglijenţei. E o privire fugară. Privirea fugară în Biblie nu e suficientă deoarece e singura carte ce tratează probleme de valoare eternă. O privire superficială în Cuvânt produce rătăcire. La Matei 22:29 găsim aceste cuvinte rostite de Mântuitorul: „Drept raspuns, Isus le-a zis: "Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.”  O privire superficial produce creştini superficiali. Adâncirea în Cuvânt dă rezultate minunate, rezultate plăcute lui Dumnezeu. De aceea Iacov, sub inspiraţia Duhului Sfînt, ne oferă soluţia în versetul 25: “Dar cine isi va adanci privirile in legea desavarsita, care este legea slobozeniei, si va starui in ea, nu ca un ascultator uituc, ci ca un implinitor cu fapta, va fi fericit in lucrarea lui.”

gc/25 Iunie, 2011

să ne ajute Domnul în primul rând să nu ne placă ce vedem iar în al doilea rând să dorim a fi schimbaţi!
fiţi binecuvântat
Adăugat în 26/11/2011 de floridinmaracineni
Doamne ajută-ne să fim împlinitori!
Să aveți multă pace!
Adăugat în 07/01/2012 de cost_ana
Statistici
  • Vizualizări: 2357
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
Opțiuni